Hastane İlaçlama
Hastane İlaçlama
Hastaneler, devamlı olarak sağlık hizmeti veren alanlar olduğundan dolayı bu tip sağlık merkezleri, hasta sağlığı açısından sürekli hijyenik olması gereken yerlerdir. Bu nedenle gerek temizliğe gerekse bakteri kontrolüne dikkat edilmelidir.
Aslında birçok hastalığın bulaşmasına haşereler ve zararlılar neden olmaktadır. Bu da hastalıkların kolay bulaşmasına etki yapmaktadır. Hastane gibi yerler de hastalıkların bulaşmaması için önem arz etmektedir.
Sağlık hizmeti veren bu hastane ortamlarında giriş çıkışın oldukça fazla olmasından dolayı hastane ilaçlama uygulaması oldukça önemli hale gelir.
Öte yandan haşereler ve kemirgenler hastane ortamlarına kolay bir şekilde girerek buralarda yerleşebilirler ve kısa süre içinde de çoğalabilirler ve özellikle hastane mutfağı ve hastane yemekhanesi gibi bölümler de haşere, böcek ve fare gibi unsurlara rastlanması kuvvetle muhtemel yerlerdir. Belirttiğimiz bu alanlarda haşere ve kemirgenler için hastane ilaçlama uygulaması gibi bir önlem alınmaması durumunda hastane genelinde ve hastaneye bağlı sağlık kuruluşunun diğer yerlerine haşere, böcek ve kemirgenler maalesef hızlı bir şekilde yayılma gösterirler.
Hastane ilaçlama hangi sıklıkla yapılmalı?
Hastane ilaçlama mevcut alanın büyüklüğüne göre ilaçlama periyodlarının belirlenmesi gerekmektedir ve bu özellikler hastane ilaçlama periyodları için belirleyici unsurların yanında ilaçlama hizmeti alacak kuruluşun mevcut işlevi de çok önemli bir unsurdur ve bunun yanında daha farklı unsurlar da vardır.
Hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarında dezenfekte edilmiş temiz, sağlıklı ve hijyenik bir ortam vazgeçilmez unsurların en başında gelir.
Periyodik ilaçlama da ikinci en önemli belirleyici unsur da haşere ve kemirgenlerin ortamdaki bulunma yoğunluğudur. Eğer kemirgen veya haşereler hastane ortamında çok yoğun bir şekilde bulunuyorsa, periyodik ilaçlama işlemi yapılması gerekir.